Coachingsstijlen

mijn coachingsstijlen

Mijn coachingsstijlen

“What if I fall?”

“Oh but darling, what if you fly?”

Natuurcoaching kent meer coachingsstijlen en niet alleen wandelcoaching. Maar ook een coachingsstijl waarbij je de elementen en natuur gebruikt antwoorden te vinden en oefeningen te doen. Denk aan de elementen, vuur, water, lucht en aarde. Waar heb je te veel van, waarvan te weinig, en hoe kun je dat balanceren?

Ik ben zeker een hsp coach en gebruik ook in sjamanistische coaching spirituele coaching. Dit betekent dat we spirituele theorieën, filosofieën en technieken gebruiken. Zoals orakelkaarten, gidsen, engelen en dergelijken. Natuurlijk ook het aarden, centreren en dergelijken. Maar denk ook zeker aan de wet van aantrekkingskracht en andere universele wetten.

Ondernemen is 20% werk en 80% mindset wordt wel eens gezegd. Maar dat is niet alleen met ondernemen zo. Hoe onze ‘bril’ staat als het ware is hoe we denken. En hoe we denken is ook hoe we praten. Als we op een bepaalde manier praten, krijgen we ook bepaalde reacties. We creëren onze gemoedstoestand en ons leven door onze mindset.

Alchemie is ouder als lood in goud veranderen. Het gaat om het samenbrengen van chemie en spiritualiteit. Goud maken van de kennis die je hebt uit wetenschap en intuïtie.

Er zijn 4 verschillende fasen die we kunnen doorlopen. Nigredo, de zwarte fase waarin je opzoek gaat naar al jouw strubbelingen. Albedo, waar de innerlijke man en vrouw een worden. Citrinitas, de fase waarin je als de feniks herrijst. En rubedo, de fase waarin je leert hoe jij jezelf kan transformeren.

Sjamanisme is het luisteren naar wat er op dat moment naar boven mag komen. We luisteren in de sjamanistische coaching altijd naar jouw struggles, wensen en wil. Daarnaast luisteren we ook naar wat jouw gidsen en voorouders doorgeven. Vragen we hun hulp en benutten we ook de hulp van moeder aarde. Door bijvoorbeeld haar elementen, planten, dieren.

De natuur is natuurlijk gewoon een prachtige spiegel omdat wij zelf ook een onderdeel zijn van de natuur. Als onze ouders niet eten wat uit de grond komt, kunnen wij niet van eicel en zaadcel tot levend wezen groeien. Zo zijn we ook verbonden middels de ademhaling met de oceanen, bomen en alles wat ademt.

Het is de natuur in onszelf dat spreekt met moeder natuur. En vanuit deze connectie kunnen we leren.

coachingsstijlen
coachingsstijl

Een coachingsstijl die ik ook heel mooi vind is hsp coaching. In deze vorm help je hsp’ers de wereld anders zien, beter omgaan met hun hooggevoeligheid en daardoor ook vrijer te leven.

Natuurlijk gaat het niet alleen om aarden, positief denken, enzovoorts. Het gaat ook om de persoonlijke struggles met bijvoorbeeld werk, school, familie of vrienden.

Zoals eerder gezegd gebruik ik spirituele coaching niet voor zweverig werk. Maar om jouw intuïtie bijvoorbeeld te trainen middels een kaartje leggen. Ook gebruik ik het zelf om door te krijgen wat jouw gidsen en jouw energie vertellen.

Het is voor veel mensen een heel hard idee om te denken dat we alles zelf creëren en manifesteren. Maar juist als je deze verantwoordelijkheid terugneemt, kun je jouw leven gaan ontwerpen zoals jij wil. Dit begint mijn inziens wel met mindset coaching. Daarom zijn dit voor mij ook eigenlijk dezelfde coachingsstijlen.

In de yoga kennen we ook verschillende coachingsstijlen. De spirituele anatomie waar je te veel kan stretchen en waar je blokkeert kan je heel veel leren over je lijf. Maar ook over psychosomatische aandoeningen. Ademhalingsoefeningen leren je meer ruimte in te nemen en te ervaren. En bepaalde yoga oefeningen net als pilates oefeningen kunnen je helpen leren omgaan met stress. Yoga is echt een prachtig instrument om te coachen.

“You know what it takes to make a star shine?

A shitload of fucking darkness.”

So shine on!

Scroll naar boven