hoe kun je je leven manifesteren

Hoe kun je je leven manifesteren?

Door balans te creëren. Balans tussen hoofd en hart. Maar ook balans tussen weten wat je niet wilt. Waardoor je juist kan leren wat je wel wilt. En ook balans tussen waar je op focust. Natuurlijk moet je sommige problemen aangaan en oplossen. Maar het is niet noodzakelijk om daarop te blijven focussen. Het is noodzaak om te focussen op wat je wél wilt. 

Manifesteer je leven door je brein te trainen.

Je brein is een prachtig orgaan dat veel met elektriciteit werkt. Dit is ook de reden waarom we kunnen meten hoe iemand slaapt. Of in welk bewustzijnsniveau iemand is. Middels elektroden op het hoofd kunnen we letterlijk meten welke elektrische golven de hersenen uitzenden. En deze elektrische golven worden gecreëerd door waar we aan denken. Maar waar we aan denken wordt ook gestuurd door wat we voelen. Wat ook andersom even zo waar is: Wat we voelen stuurt het denken aan en waar we aan denken stuurt ook ons gevoel aan. Het is net alsof we het universum alweer kunnen terugvinden in onszelf: Zo boven zo beneden. Wat er in ons hoofd afspeelt, speelt ook af in ons hart. Net als de energieën op aarde gespiegeld zijn aan de energieën van de planeten en andersom. 

Manifesteer je leven door je hart te trainen.

Je hart heeft net als elk ander orgaan een magnetisch veld. Daarom heb jij als wezen ook een magnetisch veld. Dit veld is opgebouwd uit alle velden van alle organen bij elkaar. Maar het brein en het hart hebben het grootste magnetisch veld. En stralen dus ook de grootste frequenties uit. Je hoofd doet dit met elektrische signalen. Maar je hart doet dit juist door meer energie te hebben. Wanneer deze 2 velden, of organen, dus op elkaar afgestemd zijn. Dan resoneert het hele lijf mee op deze 2 grote energievelden. Wat betekent dat je een frequentie uitstraalt die zuiver en sterk is. 

Verander je leven door jezelf te veranderen.

Bijvoorbeeld middels een alter ego. Let wel, als je last hebt van gespleten persoonlijkheid of meerdere persoonlijkheden. Of zelfs als je last hebt van dissociëren. Dan is dit waarschijnlijk niet de juiste manier voor jou. Omdat je met deze techniek bewust een deel van jezelf creëert. En dan het deel van wie je wilt zijn. Voor mensen die geen last hebben van persoonlijkheids- of realiteitsproblemen, is dit een hele fijne manier. Omdat je die ‘toekomstige zelf’ wat makkelijker kan implementeren in je dagelijks leven. Alsof je een mentor creëert of een guru. Om jezelf de vraag te stellen: “Wat zou hij of zij nu denken, voelen, doen?”

Brein balans

Hoe creëer je dan balans in je brein? Door eerst eens te weten te komen wat jouw brein eigenlijk allemaal denkt. We hebben allemaal een RAS (reticulair activatie systeem). Dit is als het ware een filter van je brein. Dat waar jij op gefocust bent, dat zie je overal terug. Stel je wilt een bepaalde auto in een bepaalde kleur want je ziet ze nooit. Ineens zie je overal die auto, ook die auto in die kleur en ook andere auto’s in de kleur die jij wilt. 

Dus wat zit er in dat filter? Wat alleen toelaat waar jij op focust? Ga maar eens zitten. Gewoon stil zitten. En probeer zo stil mogelijk te zijn. Niet bewust te denken, je hoofd stil te maken. Dan komen allerlei automatische gedachten omhoog. Deze automatische gedachten stammen wellicht nog af van je jeugd. Want je denkt voor 90% wat je gisteren ook al hebt gedacht. En van al je gedachten is maar 5 tot 1% bewust. Alle andere 95 tot 99% van je gedachten zijn automatisch. 

Nu je weet wat je automatisch denkt en waar jouw RAS op gefocust is. Schrijf dit op. En heb de intentie ermee te gaan werken. Schrijf gedachten op die je wél wilt denken. Zodat je ze kunt vervangen. Nu gaat jouw brein ook een beetje voor jou werken. Want je wordt je steeds meer bewust van de gedachten die je niet wilt. Zo kun je ze onderscheppen zodra je er bewust van wordt. En direct een gedachte die je wel wilt bedenken. Op deze manier verander je je focus, waardoor je je RAS verandert. En dit verandert ook weer de automatische gedachten.

Natuurlijk kan het zijn dat sommige gedachtepatronen zeer giftig zijn en door een trauma zijn ingesleten. Het kan daarom zijn dat je voor sommige gedachten eerst het trauma moet helen. Dit is hele interessante materie voor een andere keer.

Je krijgt nu wat meer controle over je brein en dit stelt je in staat balans te creëren met waar je nu staat in het leven en waar je heen wilt. Door met je gedachten te werken op deze manier. De versimpelde versie:

  • Bewust: wordt je bewust van je gedachten door stilte.
  • Schrijven: schrijf je gedachten op en ook waarmee je ze zou willen veranderen.
  • Onderscheppen: onderschep de gedachten die je niet wil en buig deze om.

Hart balans

Je lichaam en hart zijn verslaafd geraakt aan de gevoelens die je elke dag hebt. Omdat jouw omgeving de signalen van gevoelens afgeeft. Dus als je elke ochtend om dezelfde tijd opstaat, is hier een gevoel aan gekoppeld. En als je jouw collega ziet elke werkdag, is hier een gevoel aan gekoppeld. Dit is zo normaal geworden, dat je niet eens hoeft op te letten of die collega er is om hetzelfde gevoel te voelen. De eerste stap hier is weer bewust worden. Om deze stap makkelijk te maken schrijf je met 1 woord op wat je allemaal doet op een bepaalde tijd. Wanneer deze lijst af is zet je een plusje bij wat goed voelt en een minnetje bij wat slecht voelt. Nu ben je je bewust wat jou positief en wat jou negatief beïnvloed. Zo weet je nu ook waar jouw hart en lijf aan verslaafd zijn geraakt.

Om dit te veranderen kun je jouw brein gebruiken! Denk aan dingen waar je vrolijk van wordt, alleen al als je aan ze denkt. Maar schrijf ook dingen op die je kunt kijken, lezen of luisteren waar je vrolijk van wordt. Denk aan kitten filmpjes, gedichtjes en bepaalde muziek. Nu heb je iets om die negatieve gevoelens te onderbreken met leuke gedachten en leuke entertainment. Elke keer als je een negatief gevoel onderschept, erken dit gevoel. Zeg het bijvoorbeeld hardop of in je hoofd tegen jezelf: “Ik voel me…” Zo maak je het oordeelloos waardoor je het ook weer los kunt laten. En zet er dan een positieve gedachte of entertainment tegenover.

Gevoelens die zo groot zijn dat het emoties zijn geworden. Of gevoelens waar je iets mee moet doen zoals woede of rouw. Met deze kun je gaan werken maar dat is materie voor een heel andere keer.

Op deze manier creëer je balans in je hart en je gevoel doordat je wat meer controle krijgt over hoe je je wilt voelen. I.p.v. dat je je laat leiden door je omgeving, leidt je nu jezelf. De versimpelde versie:

  • Bewust: wordt je bewust van wat je voelt en wanneer.
  • Schrijven: schrijf een lijst met je gewoonten en daarnaast een plus of min voor positief of negatief gevoel. Maar schrijf ook op door welke gedachten je je goed voelt. En door welke filmpjes, teksten of geluiden je je goed voelt.
  • Onderscheppen: onderschep je gevoelens als ze negatief zijn en denk dan aan iets wat je opgeschreven hebt waar je je goed door voelt. Of kijk, lees, luister iets waar je je goed door voelt.

Balans tussen brein en hart

Nu je weet hoe je je brein en hart kunt balanceren. Is het handig om een doel te hebben waar je je gedachten en gevoelens op kunt richten. Dit kun je doen middels manifestatie tools. Manifestatie tools zijn dus niet de rituelen die iets aantrekken. Het zijn middelen die jou helpen te focussen op wat je wilt. Waardoor jouw RAS en gedachtepatronen veranderen. Wat weer een uitwerking heeft op wat jouw brein uitzendt middels het energetisch veld. En zo verandert ook jouw gevoel. Waardoor ook het energetische veld van jouw hart verandert. Je wordt eigenlijk een ander persoon. Daardoor verandert ook jouw leven. Het is dus niet meer dan logisch dat je dan manifesteert wat eerst begon als een gedachte.

Manifestatie tools:

Leuk klein feitje over het materialiseren van je manifestatie:

Je gedachten worden letterlijk meteen materie: Want wanneer jij over iets denkt, maakt jouw brein peptiden aan. Peptiden zijn hormonen, eiwitten. Dit is materie. Je voelt dus direct wat je denkt. En zo wordt je letterlijk wat je denkt, trek je aan wat je voelt. Dus laat jij je leiden door oude patronen en je omgeving? Of ga jij jouw leven leiden door je hoofd en hart te verbinden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven